CURS UDEMY – Introducere în advocacy pentru părinții copiilor autiști

CURS UDEMY – Introducere în advocacy pentru părinții copiilor autiști

Ești părintele unui copil sau adult cu autism și vrei sa afli cum îl poți ajuta și mai mult decat o faci deja? Drepturile tale sau ale lui nu vă sunt întotdeauna respectate?

În luna noiembrie 2022 AUTISM ROMANIA a lansat cursul online “Introducere în Advocacy pentru părinții copiilor autiști”. Acesta este disponibil gratuit pe platforma Udemy în format video, împărțit pe mai multe module pentru a fi ușor de parcurs și, ulterior, să puteți reveni la capitolul pe care vreți să îl revedeți sau asupra căruia doriți să reflectați. Pentru a putea urmări acest curs este necesară crearea unui cont pe Udemy, care se poate face în mai puțin de un minut.

Nu exista soluții minune, este nevoie să susții activ și să promovezi respectarea acestor drepturi și nevoi speciale. Ca să faci asta mai bine, iar vocea ta să fie mai bine auzită, AUTISM ROMANIA a creat un curs, gratuit, disponibil pe platforma Udemy care te învață cum să obții drepturile de care trebuie să beneficiezi ca părinte și cum poți deveni un partener de dialog cu autoritățile/instituțiile care trebuie să te consulte atunci când iau decizii care te privesc; pe tine, dar și pe ceilalți părinți din comunitatea autistă.

Toate îmbunătățirile legislative, precum simplul fapt că părinții copiilor cu afecțiuni permanente, precum boli degenerative, membre amputate sau autism, nu mai sunt nevoiți de-acum să mai meargă în fața Comisiei pentru protecția copilului, în scopul emiterii unui nou certificat de încadrare în grad de handicap grav, este un exemplu de succes in advocacy al unor activiști civici, părinți și adulți cu dizabilități sau ong-uri de profil.

Link-ul unde puteți parcurge cursul se poate accesa AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *